Werken in een foodtruck

Werken in een foodtruck

Het lijkt misschien eenvoudig: werken in een foodtruck. Maar als puntje bij paaltje komt, zal je merken dat er nog heel wat bij komt kijken. Zeker wanneer je met meerdere personen een foodtruck bent begonnen, zal dit in het begin even wennen zijn. In deze blog geven we jou hiervoor een aantal tips zodat je gelijk efficiënt van start kunt.

Tip 1. Zorg ervoor dat u de juiste kennis in huis hebt (of haalt)

Een foodtruck beginnen kan niet altijd zomaar: wil je een specialistische koffiebar beginnen, maar heb je je nooit verdiept in hoe koffie gemaakt wordt, wat er precies in zit (of kan) en welke effecten het drinken van koffie heeft? Dan is dat de eerste stap! Volg trainingen of lessen, of begin een samenwerking met iemand die deze kennis al in huis heeft. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere soorten foodtrucks: het is belangrijk dat de betrokken ondernemers niet alleen gepassioneerd zijn, maar ook echt weten waar ze het over hebben. Met de juiste kennis verkoop je het product tenslotte beter aan de klant!

Tip 2. Zorg voor het perfecte interieur

Jouw foodtruck moet zo efficiënt mogelijk zijn ingericht. De ruimte is vaak beperkt, dus er moet optimaal gebruik van worden gemaakt. Bedenk van tevoren goed welke apparatuur je nodig hebt, en wat de beste plek is om deze apparaten vervolgens neer te zetten. Laat je daarnaast adviseren door jouw leverancier. Deze heeft ervaring met het op de juiste manier wegwerken van apparatuur en benodigdheden in de indeling, zodat je zoveel mogelijk werkruimte over houdt maar toch bent voorzien van alles wat je nodig hebt.

Tip 3. Wees op elkaar ingespeeld

Weet je hoe het is om samen te werken in een kleine ruimte? Wanneer dit nog niet het geval is, kun je dit eerst eens gaan oefenen, bijvoorbeeld in je eigen keuken. Stel een doel in, zoals het maken van eigengemaakte pizza, en spreek af dat je de keuken niet mag verlaten. Spreek duidelijk af wie wat doet, en motiveer elkaar tijdens het bereiden. Probeer elkaar niet in de weg te lopen, maar zorg er ook voor dat niet één persoon alle ruimte claimt. Jij en je compagnon zijn allebei even belangrijk in dit proces!

Bedenk van tevoren wat de handelingen gaan zijn bij het maken van een gerecht of drankje: waar zou je dan moeten staan, en waar moet jouw partner staan? Welke handelingen kun je alleen uitvoeren, en waar heb je hulp bij nodig? Wie moet welk onderdeel in de gaten houden?

Tip 4. Organiseer een proefdag

Wanneer je de kans krijgt, is het verstandig om gebruik te maken van een proefperiode. Vraag gerust eens aan de leverancier van je foodtruck of je hem een keer een dag kunt lenen, om te wennen aan de ruimte en om te kijken of het voor jou en je compagnon werkbaar is. Ook kun je een open dag of proefdag organiseren, waarbij je alvast kunt proeven van de sfeer. Zo kun je zelf testen of je alle mogelijke scenario’s al had overwogen, en of je ideeën overeenkomen met de praktijk. Bovendien is het een prachtige manier om te oefenen, en om (toekomstige) klanten alvast bekend te laten worden met je product!

Tip 5. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Besteed veel aandacht aan de inkoop van je producten, je wilt immers niet te kort komen en je wilt ook niet dat er veel over blijft. Zorg daarnaast altijd voor een zo volledig mogelijke mise en place. Kun je producten voor de tijd vast bereiden? Werk je met groente die moet worden gesneden? Dit kan eventueel ook voor de tijd gebeuren. Zorg er echter wel voor dat je je producten zo vers mogelijk bereidt.

Wil je weten of je helemaal klaar bent om te werken in jouw eigen foodtruck? Leg jouw situatie dan voor aan Multiwagon! Wij helpen je niet alleen met een gepersonaliseerde foodtruck (met de meest efficiënte inrichting), maar kunnen ook aanvullende tips geven over het werken in een foodtruck. Kom kijken of in onze showroom of bel/mail even voor rechtstreeks contact!

Meer blogs?

Welke vergunningen heb je nodig voor jouw foodtruck in Nederland?

Welke vergunningen heb je nodig voor jouw foodtruck in België?

Wat kost een foodtruck?

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het je makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Mobiele bar – Ideaal voor op jouw terras

Deel dit bericht