Werken in een foodtruck

Het lijkt misschien eenvoudig: werken in een foodtruck. Maar als puntje bij paaltje komt, zult u merken dat er nog heel wat bij komt kijken. Zeker wanneer u met meerdere personen een foodtruck bent begonnen, zal dit in het begin even wennen zijn. In deze blog geven we u een aantal tips om het werken in een foodtruck zo aangenaam en efficiënt mogelijk te maken.

Tip 1. Zorg ervoor dat u de juiste kennis in huis hebt (of haalt)

Een foodtruck beginnen kan niet altijd zomaar: wilt u een specialistische koffiebar beginnen, maar heeft u zich nooit verdiept in hoe koffie gemaakt wordt, wat er precies in zit (of kan) en welke effecten het drinken van koffie heeft? Dan is dat de eerste stap! Volg trainingen of lessen, of begin een samenwerking met iemand die deze kennis al in huis heeft. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere soorten foodtrucks: het is belangrijk dat de betrokken ondernemers niet alleen gepassioneerd zijn, maar ook echt weten waar ze het over hebben. Met de juiste kennis verkoopt u het product tenslotte beter aan de klant!

Tip 2. Zorg voor het perfecte interieur

Comfortabel werken in een foodtruck begint bij het begin: uw foodtruck moet zo efficiënt mogelijk zijn ingericht. De ruimte is vaak beperkt, dus er moet optimaal gebruik van worden gemaakt. Bedenk van tevoren goed welke apparatuur u nodig heeft, en wat de beste plek is om deze apparaten vervolgens neer te zetten. Laat u daarnaast adviseren door uw leverancier. Deze heeft ervaring met het op de juiste manier wegwerken van apparatuur en benodigdheden in de indeling, zodat u zoveel mogelijk werkruimte over houdt maar toch bent voorzien van alles wat u nodig heeft.

Tip 3. Wees op elkaar ingespeeld

Weet u hoe het is om samen te werken in een kleine ruimte? Wanneer dit nog niet het geval is, kunt u dit eerst eens gaan oefenen, bijvoorbeeld in uw eigen keuken. Stel een doel in, zoals het maken van eigengemaakte pizza, en spreek af dat u de keuken niet mag verlaten. Spreek duidelijk af wie wat doet, en motiveer elkaar tijdens het bereiden. Probeer elkaar niet in de weg te lopen, maar zorg er ook voor dat niet één persoon alle ruimte claimt. U en uw compagnon zijn allebei even belangrijk in dit proces!  

Bedenk van tevoren wat de handelingen gaan zijn bij het maken van een gerecht of drankje: waar zou u dan moeten staan, en waar moet uw partner staan? Welke handelingen kunt u alleen uitvoeren, en waar heeft u hulp bij nodig? Wie moet welk onderdeel in de gaten houden?

Tip 4. Organiseer een proefdag

Wanneer u de kans krijgt, is het verstandig om gebruik te maken van een proefperiode. Vraag gerust eens aan de leverancier van uw foodtruck of u hem een keer een dag kunt lenen, om te wennen aan de ruimte en om te kijken of het voor u en uw compagnon werkbaar is. Ook kunt u een open dag of proefdag organiseren, waarbij u alvast kunt proeven van de sfeer. Zo kunt u zelf testen of u alle mogelijke scenario’s al had overwogen, en of uw ideeën overeenkomen met de praktijk. Bovendien is het een prachtige manier om te oefenen, en om (toekomstige) klanten alvast bekend te laten worden met uw product!

Tip 5. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Besteed veel aandacht aan de inkoop van uw producten, u wilt immers niet te kort komen en u wilt ook niet dat er veel over blijft. Zorg daarnaast altijd voor een zo volledig mogelijke mise en place. Kunt u producten voor de tijd vast bereiden? Werkt u met groente die moet worden gesneden? Dit kan eventueel ook voor de tijd gebeuren. Zorg er echter wel voor dat u uw producten zo vers mogelijk bereidt.

Wilt u weten of u helemaal klaar bent om te werken in uw eigen foodtruck? Leg uw situatie dan voor aan Multiwagon! Wij helpen u niet alleen met een gepersonaliseerde foodtruck (met de meest efficiënte inrichting), maar kunnen ook aanvullende tips geven over het werken in een foodtruck. Kom kijken of in onze showroom of bel/mail even voor rechtstreeks contact!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on email

Offerte aanvragen?

Inzicht krijgen in uw kostenplaatje zoals u het voor ogen heeft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Livetour aanvragen?

Wilt u een persoonlijke livetour door onze showroom waarin wij u meenemen in een van onze modellen? Vraag dan vrijblijvend een livetour aan!