Zorg voor de ultieme beleving rondom uw foodtruck

Tegenwoordig wordt steeds meer de aandacht gelegd op de beleving van consumenten. Men neemt geen genoegen meer met ‘gewoon goed eten’. Nee, het hele plaatje moet kloppen en zoveel mogelijk zintuigen moeten worden geprikkeld. Wat kunt u hier nu mee als ondernemer? In deze blog geven wij u graag wat tips en een aantal inspirerende voorbeelden, waarmee we u hopelijk aansporen om verder te kijken, en ‘out of the box’ te denken.
Allereerst willen we u wat duidelijker uitleggen wat we bedoelen met ‘beleving’ rondom een foodtruck. Neemt u daarom op dit moment eens een foodtruck festival in gedachten, het maakt niet uit welk festival. Sluit uw ogen en beeld uzelf in dat u over dit festivalterrein loopt. Wat neemt u waar? Waarschijnlijk hoort u gelach, gepraat, wellicht vrolijke muziek. Daarnaast ziet u kleine kraampjes met eten, drinken, her en der verrijkt met gekleurde tafeltjes en stoeltjes. Ondernemers zijn druk bezig en verkopen vol passie hun producten vanuit een foodtruck of vanachter een kraam. Het ruikt er heerlijk, de sfeer is top en het complete plaatje klopt.

Nu zult u misschien denken: hoe doe ik dat dan als ik op een ander evenement sta, of wellicht alleen? Het antwoord wijkt niet heel veel af van wat hierboven genoemd is: probeer de zintuigen te prikkelen van uw klanten. Als u het op deze manier aanpakt komt er nog een voordeel bij, namelijk dat u opvalt en dat u uzelf onderscheidt van uw concurrenten.
Hoe pakt u dit nu aan? We hebben hieronder een aantal manieren op een rij gezet, waardoor u wellicht zelf op ideeën komt die goed bij uw business passen en zorgen voor de ultieme beleving.

  • Zorg voor muziek die past bij uw onderneming. Serveert u Italiaanse gerechten? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een authentiek Italiaans deuntje op de achtergrond.
  • Leg wat zitzakken neer rondom uw foodtruck. Dit zorgt direct voor een relaxte sfeer en het geeft uw gasten de mogelijkheid wat langer rond te hangen bij uw truck.
  • Leg een vloerkleed neer voor uw foodtruck. Een vloerkleed geeft vaak een goede weerspiegeling van uw stijl en trekt bovendien de aandacht.
  • Zorg ervoor dat u iets heeft voor de kinderen, het liefst iets waarmee ze kunnen spelen. Bedenk immers: hoe meer kinderen er blijven hangen, hoe langer de ouders blijven zitten.
  • Kies ervoor om stoeltjes of tafeltjes neer te zetten. Let er wel op dat u kiest voor praktische meubeltjes. De stoeltjes en tafeltjes moeten immers ook goed mee te nemen zijn.
  • Laat gasten zelf iets doen. Indien mogelijk kunt u een klein onderdeel van het productieproces door de gast zelf laten doen. Laat bijvoorbeeld gasten hun eigen kaas raspen voor over de pizza. Ze moeten waarschijnlijk toch wachten op hun bestelling, dus u leidt ze hiermee ook even af.
  • Zorg ervoor dat gasten iets kunnen proeven. Dit kunt u doen op het event zelf, zodat ze de smaaksensatie vast kunnen ervaren. U kunt ook proberen om met samples of proefgerechtjes gasten op andere plekken te verleiden.
  • Versier uw foodtruck met opvallende verlichting of zet iets voor de truck neer dat de aandacht trekt. Bijvoorbeeld een opvallend beeld, of een gek gevormde plant. Een duidelijk bord met wat u verkoopt mag natuurlijk ook niet ontbreken!
  • Huur iemand in die gasten naar uw foodtruck ‘lokt’. Dit hoeft helemaal niet op de irritante promotionele manier, denk verder! Zet bijvoorbeeld een grappig persoon neer die kunstjes doet, een clown die ballonnen blaast of iemand verkleed als kok die zogenaamd zijn spatel zoekt.
  • Straal passie uit! U kunt nog zo uw best doen om op te vallen en om gasten de ultieme beleving te geven, wanneer een chagrijnige ondernemer enkel zijn product aan het verkopen is zal deze beleving nooit kunnen worden overgebracht op uw gasten.

Hopelijk heeft u nu zelf een idee gekregen waarmee het (ver)kopen van uw lekkernijen een hele beleving wordt! Bij Multiwagon denken we graag met u mee. We helpen u uw huisstijl in kaart te brengen en deze zo goed mogelijk door te voeren in uw onderneming op wielen. Daarnaast kunnen wij eyecatchers voor u verzorgen zoals authentieke borden, magneet-menu’s en parasols. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on email

Offerte aanvragen?

Inzicht krijgen in uw kostenplaatje zoals u het voor ogen heeft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Livetour aanvragen?

Wilt u een persoonlijke livetour door onze showroom waarin wij u meenemen in een van onze modellen? Vraag dan vrijblijvend een livetour aan!