Welke kansen biedt het najaar voor mijn business?

U zult misschien denken, de zomer is voorbij, dus het hoogseizoen is voorbij. Niets is echter minder waar! Als u de juiste plekjes weet, kunt u ook in het najaar een goede omzet draaien met uw ‘business on wheels’. In deze blog geven we u daarom wat tips om ook in het najaar te kunnen knallen.

1. Pas uw assortiment aan aan het seizoen

Dit klinkt misschien logisch, maar veel ondernemers laten hier nog kansen liggen. Hoewel u waarschijnlijk dicht bij uw concept wilt blijven, is het verstandig om uw assortiment aan te passen (dan wel uit te breiden) aan het seizoen. Heeft u bijvoorbeeld een mobiele koffiebar, dan zou u in de zomer ijskoffie kunnen verkopen en in de winter bijvoorbeeld glühwein. Zo speelt u goed in op de behoeftes van uw klanten op dat moment.
Heeft u een ijskraam, dan kunt u wellicht uw multiwagon in het najaar gebruiken om een ander product te verkopen, waarmee u beter inspeelt op het seizoen. Wanneer u het hele jaar door wilt knallen, zult u misschien van uw principes af moeten stappen en goed moeten nadenken over wie waar behoefte aan heeft op welk moment.
Multiwagon winter

2. Maak gebruik van communities

U kunt zich aansluiten bij bepaalde communities, waarin ondernemers berichten plaatsen over bepaalde fairs, beurzen en evenementen. Facebook is hiervoor een mooi platform en er bestaan dan ook diverse ‘groepen’ waarvoor u zich kunt aanmelden. De beheerder van zo’n groep kan uw aanmelding goedkeuren, waarna u berichten ontvangt die in de groep worden geplaatst. ‘Fairs en beurzen in Twente en Achterhoek’ is een voorbeeld van een dergelijke groep. Organisatoren communiceren hier over hun evenementen (datum, inschrijfgeld, voorwaarden etc.). Zo kunt u goed beoordelen of een evenement past bij uw concept, maar kunt u zich ook inschrijven. Een voorbeeld van een bericht dat in zo’n groep kan staan vindt u hieronder:

3. Zorg voor een toepasselijke sfeer

Thematisch gezien kunt u met uw multiwagon goed inspelen op de verschillende seizoenen. U kunt dit bijvoorbeeld terug laten komen in de decoratie. Zo kunt u tijdens de winter sfeervolle lampjes ophangen. Daarnaast kunt u uw gasten ook extra verwennen, bijvoorbeeld door een heater te regelen of een vuurkorfje (mits toegestaan). Kansen genoeg dus: succes!
 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on email

Vrijblijvend advies nodig?

Je product het beste presenteren met één van onze Multiwagons? Wij denken graag proactief met je mee en geven praktische adviezen.