Wat mag je trekken met jouw B-rijbewijs? Meer dan je denkt.

Alleen aanhangers en campers? Zeker niet. Na het lezen van deze blog zijn al je vragen omtrent wat je mag trekken met je rijbewijs beantwoord.

Zonder eigen kenteken

Een aanhanger zonder eigen kenteken mag maximaal 750 kilo wegen inclusief lading. Zorg voor een witte kentekenplaat met het kenteken van de auto waarmee de aanhanger getrokken wordt voordat je de weg op gaat. De maximale lading van een aanhanger staat op een plaatje op het onderstel. Kortom, elk soort aanhanger onder 750 kilo is geschikt om getrokken te worden met een B rijbewijs.

Met eigen kenteken

Een aanhanger met eigen kenteken mag meer dan 750 kilo trekken, en zelfs deze aanhangers mag je met een B rijbewijs vervoeren. Echter mag het maximale beladen gewicht van de auto en aanhanger samen niet meer dan 3500 kilo zijn. Een voertuig met een maximaal beladen gewicht van 2000 kilo mag een aanhanger (met kenteken) trekken met een maximaal gewicht van 1500 kilo. 
Kortom, veel soorten aanhangers zijn geschikt om vervoerd te worden met een B rijbewijs, zolang het voldoet aan de benoemde gewicht regels. Dus ook onze Eco trailer! Die is namelijk door zijn lichte gewicht te vervoeren met een B-rijbewijs. Bekijk hier de Eco trailer 220.

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het je makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

Pizzawagen – Mamma mia! Here we go (again)!

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Mobiele bar – Ideaal voor op uw terras

Deel dit bericht