Welke barbecue moet ik kiezen? Verschil barbecue en smoker

Verschillen bbq en smoker

Welke barbecue moet ik kiezen? Is een vraag die vaak wordt gesteld. We snappen dit natuurlijk wel, want wat is nou de beste barbecue of smoker? In deze blog helpen wij je met het kiezen tussen deze 2 opties, zo vind je het product dat het beste bij jou past!

Techniek verschillen barbecue en smoker

Er zijn verschillende grill technieken. Wij gaan dieper in op het directe en het indirecte grillen. Dit is dan ook het grootste verschil tussen een smoker en barbecue. Bij het directe grillen ligt het eten direct boven de warmtebron. Bij het indirecte grillen ligt het eten niet direct boven de warmtebron. Direct grillen doen we met een “normale” barbecue, en indirect grillen doen we met een smoker. Beide manieren van grillen hebben zijn voor- en nadelen. Zo is het eten bij direct grillen sneller klaar, maar kan het eten natuurlijk ook sneller verbranden. Bij indirect grillen duurt het langer voordat het eten klaar is, dit komt door de lagere temperaturen. Het voordeel hieraan is dat het eten minder snel aanbrandt, en dat het eten een lekkere rooksmaak meekrijgt.

Voor- & nadelen smoker

Voor- & nadelen barbecue trailer

  • Authentieke rooksmaak
  • Minder snel aangebrand eten
  • Minder snel uitgedroogd vlees
  • Minder zout benodigd
  • Gemakkelijk te vervoeren
  • Snel eten klaarmaken
  • Gemakkelijk in werking

Wat is de beste barbecue (smoker?)

Dat kunnen we dus helaas niet zeggen. Het ligt maar net aan jouw eigen wensen en voorkeuren. Ten eerste moet je natuurlijk een keuze maken of je een barbecue of een smoker wilt kopen. Daarna moet je ook nog bepalen welke barbecue of smoker je wilt kopen. We laten hieronder onze barbecues en smokers zien. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Smokers van Multiwagon

Met onze BBQ Smoker kunt je alle soorten gerechten (traag) roken. Voel jezelf de echte Amerikaanse held en verzorg heerlijk eten van hoogwaardige kwaliteit. Robuuster dan onze barbecues en een heerlijke kenmerkende rooksmaak.

1 kleps

Onze 1 kleps smoker is de kleinste variant. Met een (royale) capaciteit voor +/- 80 gasten per sessie. Deze trailer is met je eigen witte kentekenplaat zo aan te koppelen.

2 kleps

Onze 2 kleps variant is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust met twee kleppen. Capaciteit is tot ongeveer 250 gasten per sessie. Ook deze trailer is met je eigen witte kentekenplaat zo aan te koppelen.

3 kleps

Onze 3 kleps smoker heeft een royale capaciteit van ongeveer 300 gasten per sessie. Op elke klep zit een dubbele thermostaat / warmtemeter, hierdoor is verschillend vlees op verschillende plekken te roken.

4 kleps

Onze 4 kleps smoker is de grootste in ons assortiment. Met 4 kleppen heeft deze royale smoker een capaciteit tot 400 gasten per sessie. Enorme capaciteit en warmteregeling dus.

Barbecues van Multiwagon

Onze barbecue trailers zijn authentieke houtskoolgrillen welke mobiel te vervoeren zijn. Van het kwalitatieve merk Trailblazer. Perfect te gebruiken voor de catering op een feest of partij. Zon, regen of sneeuw, de kolen kunnen altijd aangestoken worden!

Alfresco

Onze kleine barbecue, geen trailer. Deze barbecue brengt een schat aan innovatieve functies en voordelen. Perfect voor een kleine commerciële omgeving.

350 Club BBQ

De Trailblazer 350 Club Barbecue is een compacte trailer met een capaciteit van 350 BPH (burgers per uur).

600s Grillmaster

Deze Trailer brengt je gemak, veel mogelijkheden, entertainment, puur theater en zakelijke groei.

600 Streetmaster

De 600 Streetmaster is voorzien van een modulaire rookruimte. Deze barbecue trailer is perfect geschikt voor klantbeleving en zakelijke groei.

Zakelijke en particuliere markt

Onze barbecues en smokers zijn aan te koppelen aan je auto. Dit maakt onze bbq smokers zowel geschikt voor de particuliere als de zakelijke markt. Met een hoge capaciteit zijn er enorm veel gasten te voorzien van de lekkerste gerechten. Dit maakt de barbecues en smokers ook geschikt voor festivals en evenementen.

Interesse in een barbecue of smoker? Neem contact met ons op!

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het je makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

Biertrailer – Tap op elke locatie biertjes

Mobiele keuken – Bereid de lekkerste gerechten

Cocktailbar – Shake cocktails met onze cocktail concepten

Deel dit bericht