3 tips voor het starten van een eigen foodtruck

Gaat u binnenkort een eigen foodtruck beginnen? Gefeliciteerd! U heeft vast al wat te gekke ideeën op papier gezet, en waarschijnlijk kunt u niet wachten om te beginnen. Wij willen u in ieder geval graag 3 essentiële tips geven, zodat de voorbereidingen zo soepel mogelijk verlopen.

1. Begin bij het begin

Begin bij het begin, dat klinkt logisch. Echter komen wij heel vaak mensen tegen die niet goed genoeg hebben nagedacht over wat ze nu eigenlijk willen, en die veel essentiële stappen overslaan. Natuurlijk kunnen wij u hierover adviseren, we denken graag met u mee. Allereerst moet u goed in beeld hebben wie u bent als onderneming, waar u voor staat en wat u wilt bereiken met uw (food)truck. Het schrijven van een ondernemersplan helpt u daarbij. Wellicht niet het leukste werk, u wilt tenslotte zo snel mogelijk van start! Toch biedt het u een kans om belangrijke details niet over het hoofd te zien. Het dwingt u na te denken over zaken waar u wellicht in eerste instantie nog niet over na had gedacht. Hoewel een ondernemersplan vaak alleen voor uzelf is, is het toch raadzaam om deze op te stellen. Tips bij het schrijven van een ondernemersplan zijn:

  • Bepaal het doel van uw plan
  • Focus op uw lezers
  • Kies een vorm die bij u en uw doel past
  • Begin klein, bouw uit
  • Houd uw plan levend

(Bron: Rabobank.nl)
Ondernemersplan lijst - Multiwagon

2. Weet wie bij u eet

Hoewel dit eigenlijk een onderdeel is van het ondernemersplan, willen wij deze nog even apart toelichten. Want wie is nu eigenlijk uw doelgroep?
Veel ondernemers die bij ons komen hebben al een eigen zaak, ze willen nu mobiel gaan! Een slimme zet, maar is uw product wel geschikt om aan te bieden middels een foodtruck? Is het überhaupt mogelijk, en waar wilt u gaan staan?
Joe's Kitchen - Multiwagon
Is uw doelgroep vaak onderweg? Richt u zich op dezelfde doelgroep als met uw bestaande business? Of gaat u met dezelfde producten een andere doelgroep aanboren (marktontwikkeling)? Dwing uzelf goed na te denken over het concept: waaraan heeft uw doelgroep behoefte? Wordt het een versimpeld ‘to go’ concept, of wilt u uw gasten de mogelijkheid bieden om heerlijk culinair te genieten?

3. Het zekere voor het onzekere

Heeft u al nagedacht over uw verzekeringen? Daarbij doelen we niet alleen op verzekeringen die uw multiwagon en de inboedel dekken, maar ook verzekeringen die te maken hebben met u als eigenaar. Vaak krijgen we bijvoorbeeld de vraag: waarom ook een rechtsbijstandsverzekering? Wat is nu het ergste wat ons kan overkomen? Het ergste wat u kan overkomen is dat u dusdanig veel schade aanricht met de aanhanger, dat u een claim ontvangt die niet te betalen is. De kans is klein, maar het zou u maar gebeuren. De kosten voor een rechtsbijstandsverzekering zijn relatief gezien dusdanig laag dat wij hem standaard zouden aanbevelen.
Wilt u nog meer tips ontvangen over het starten van een eigen foodtruck? Neemt u gerust contact met ons op om eens te sparren. Wij zien het als een uitdaging om uw mobiele onderneming zo succesvol mogelijk te maken en uw weg naar succes zo goed mogelijk te laten verlopen. U kunt ons ook volgen op Facebook, waar we ook regelmatig handige tips en succesverhalen met u delen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on email

Offerte aanvragen?

Inzicht krijgen in uw kostenplaatje zoals u het voor ogen heeft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Livetour aanvragen?

Wilt u een persoonlijke livetour door onze showroom waarin wij u meenemen in een van onze modellen? Vraag dan vrijblijvend een livetour aan!