Steeds meer cateringbedrijfjes

Steeds meer cateringbedrijfjes

Steeds meer cateringbedrijfjes

Veel ondernemers hebben erg geleden in de coronajaren 2020 en 2021. Zo waren er weinig tot geen festivals of ander entertainment buiten de deuren. Hiernaast hebben ook veel horeca bedrijven de deuren moeten sluiten voor de gasten en was take-away een van de weinige manieren om omzet te verkrijgen. Toch waren er ook veel ondernemers die de stap namen om te beginnen met een foodtruck. Dit blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel maar ook merkte wij dit als foodtrailer leverancier.

Een groeiend aantal cateraars

In het tweede kwartaal van 2021 stonden er bij de Kamer van Koophandel 16.438 ondernemers ingeschreven met de hoofdactiviteit ‘evenementencatering’. Dit is twee keer zoveel als vijf jaar geleden. In 2016 telde de Kamer van Koophandel namelijk 8.500 ondernemers met de hoofdactiviteit ‘evenemtencatering’. Tijdens de afgelopen periode hebben veel ondernemers het nut namelijk ingezien van take-away en creatieve buitendeurse oplossingen, zoals het starten van een foodtruck of het organiseren van de catering op een feest/partij. Wij hebben in de afgelopen periode dan ook veel foodtrailers mogen opleveren aan onze inspirerende klanten die de stap namen om in de corona crisis toch te starten met een nieuwe onderneming op wielen.

Juist in deze tijd investeren in de toekomst

Juist in deze tijd is het goed, indien dit mogelijk is, om te investeren in de toekomst van uw onderneming. Of om te beginnen met een eigen onderneming op wielen. Wij hebben gezien dat ondernemers in deze tijd vaak extra veel strijdlust tonen en zo enorm creatief zijn. Zo hebben wij restaurants gezien die met hun overgebleven voorraad lekkere gerechten maken die zij verkopen vanuit een foodtrailer. Of jonge ondernemers van een jaar of 20 die op feesten en partijen staan met gerechten op aanvraag. Ook in deze periode is weer gebleken dat een foodtrailer of mobiel concept wel degelijk een toegevoegde waarde is voor een onderneming. U kunt namelijk nieuwe doelgroepen aanspreken doordat u op andere plekken zichtbaar wordt, hierdoor kunt u een nieuwe doelgroep aan uw huidige onderneming binden.

Voordelige manier van ondernemen

Een foodtruck of foodtrailer is een voordelige manier van ondernemen. U heeft als ondernemer met een foodtruck of foodtrailer namelijk weinig vaste kosten. Buiten sta-geld, onderhoudskosten en inkopen hoeft u als ondernemer weinig eigen vermogen in te brengen. Ook hoeft u geen pand te huren/kopen en kunt u de gewenste doelgroep opzoeken op iedere plek. In de zomertijd kunt u met ijsjes of gekoelde drankjes bij bijvoorbeeld een strand of meer gaan staan. En in de winter staat u bij het ijs met warme dranken of soep. Geen pand, alleen een foodtruck of foodtrailer is nodig om uw voordelige onderneming te starten.

Deel dit bericht