Nieuw lid van de familie: de BBQ Smoker

BBQ smoker

Wij van Multiwagon zijn blij om aan te kondigen dat wij het bedrijf BBQ Stone City Smoker hebben overgenomen en vanaf nu ook verschillende smokers gaan aanbieden! Van 1 kleps smokers voor kleine groepen tot 4 kleps smokers voor hele grote groepen, aan jou de keus. In deze blog gaan we dieper in op wat smoken nou zo bijzonder maakt.

Eeuwen oud

Barbecueën is door de jaren heen steeds populairder aan het worden en mede door het internet kunnen we nu ook meekijken met andere culturen. Zoals de meeste trends komt de smoker uit de Verenigde Staten. Vlees en vis worden al eeuwen lang gerookt, echter was dit niet zo zeer voor de smaak maar om het voedsel langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig wordt smoken voornamelijk gebruikt om een lekkere rooksmaak te geven aan de gerechten, dit geldt niet alleen voor vis en vlees maar ook bijvoorbeeld voor groenten en kazen.

Gezonder dan traditionele BBQ’s

Niemand houdt natuurlijk van aangebrand vlees, daarnaast is dit ook nog eens enorm ongezond. Het voordeel van een BBQ smoker is dat de kans op aanbranden kleiner is. Daarnaast geeft de rook een unieke smaak aan het gerecht en kun je met alleen een beetje zout je gerecht perfect maken, geen sauzen of dergelijke zijn nodig!

Welke soorten hout in de smoker?

Voor het smoken kunnen veel verschillende soorten hout gebruikt worden, elk met zijn eigen kenmerken. De voorkeur gaat vaak uit naar de hardere houtsoorten zoals eiken en beuken, maar ook fruitboomsoorten zijn uitermate geschikt. Wil je extra smaak geven aan je gerechten? Brand dan jeneverbessen, munt of notensoorten mee met het hout voor extra smaak.

Jouw eigen BBQ smoker?

Denk je nou, zo’n smoker moet ik hebben! Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Vanaf nu bieden wij namelijk verschillende soorten smokers aan! Eén van onze experts vertelt je graag meer over onze smokers.

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het je makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

Mobiele keuken – Bereid de lekkerste gerechten

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Mobiele bar – Ideaal voor op uw terras

Deel dit bericht