Ijswagen beginnen

Ijswagen beginnen

Ijswagen beginnen

De zomer staat voor de deur, de zon begint weer te schijnen en mensen krijgen weer zin in ijs. Een ideaal moment voor u om in te springen op deze vraag! Maar hoe begint u een ijswagen, en wat heeft u hier allemaal voor nodig? In deze blog vindt u dan ook alles wat u zal helpen om succesvol een ijswagen te beginnen.

De geschiedenis van ijs
De geschiedenis van ijs gaat terug tot aan de tijd van de Romeinen. Hier sprak men voor het eerst over een sorbet, en werd voor het eerst ijs geserveerd met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit.

De Siciliaanse poelier Ruggeri zette roomijs op de kaart. Hij won een roemrijke wedstrijd van Catharina de’ Medici (toen der tijd de koningin van Frankrijk) met een creatie van “een bevroren zoetigheidje”. Hij werd meteen bekend en alle grote vorstenhoven wilden dat hij over de vloer kwam om dit gerecht te maken. Wordt u de nieuwe Ruggeri met uw eigen ijswagen?

Waar let u op bij het beginnen van uw mobiele ijswagen?

  • Stelt u uzelf eerst een paar vragen voordat u een ijswagen begint. Wie bent u als onderneming? Waar staat u voor? En niet geheel onbelangrijk, wat wilt u bereiken met uw ijswagen? Deze vragen kunt u verwerken in uw ondernemersplan. Dit plan zorgt ervoor dat u voor uzelf duidelijkheid krijgt, en over dingen na gaat denken waar u in eerste instantie niet direct bij stil hebt gestaan. Dit voorkomt onduidelijkheid bij u, leidt wellicht tot nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat u gericht opzoek kan gaan in onze showroom naar een ijswagen die bij uw wensen en behoeften past. Hierbij ondersteunen en adviseren onze experts u graag!
  • Verwachting van de omzet. U kunt natuurlijk het hele jaar open zijn, omdat u begint met een mobiele ijswagen. Echter is de vraag niet altijd even groot. Maak voor uzelf dan ook de keuze wanneer u begint met uw ijswagen en in welke periode u actief gebruik maakt van uw ijswagen. Ook zult u een onderscheid moeten maken tussen het laagseizoen, voor- en naseizoen en het hoofdseizoen. Realistisch is om voor te nemen dat u gemiddeld per klant 1,5 bolletje ijs verkoopt. Bereken vervolgens aan de hand hiervan wat uw omzet per week, maand en jaar zal zijn. Zo heeft u een schatting van uw verwachte jaaromzet.
  •  Helaas kunt u met een ijswagen niet overal staan zonder de benodigde vergunningen. Hierbij kunt u denken aan de voedselveiligheid & hygiëne eisen die u kunt opvragen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een HACCP-plan, een standplaatsvergunning en, indien van toepassing op uw concept, een drankvergunning. Ook hiervoor staan onze experts voor u klaar. Meer weten over foodtruck vergunningen? Bekijkt u hiervoor onze pagina’s waarin wij u precies vertellen welke vergunningen u voor Nederland nodig heeft en welke vergunningen u nodig heeft voor België!

Wat is er nodig in een ijswagen?
Om een goede mobiele ijswagen te beginnen heeft u verschillende dingen nodig. Denk hierbij aan werkbanken en opbergvakken, verlichting, een presentatieplank waar u de ijsjes op uit kunt serveren en de klanten met u een praatje kunnen maken, een vitrine voor het schepijs, een vriezer, een koelkast, meerdere ijsbakken en een spoelbak voor de ijslepels.
Niet alleen van binnen, maar ook van buiten is de ijswagen belangrijk. Door de buitenkant bijvoorbeeld te laten wrappen met uw logo, of te laten spuiten in uw favoriete/bedrijfskleur heeft u een ijswagen met een fantastische uitstraling. Denk hierbij aan uw eigen kleur, logo of design op de ijswagen welke u begint. Naast de buitenkant is ook de binnenkant volledig aan te passen naar eigen wens. Onze experts helpen u graag om uw droom ijswagen te verwezenlijken!

Voordelen van een ijswagen

Tijdens verschillende seizoenen kunt u inspelen op de vraag van uw doelgroep. Een ijswagen is makkelijk te verplaatsen, en u kunt hierdoor gemakkelijk naar de potentiële klanten toe. Een aantal voordelen vindt u hieronder: 

  • Ijs heeft een ontzettend brede doelgroep
  • U kunt direct beginnen met de verkoop van ijs uit uw ijswagen 
  • Door de mobiliteit van de ijswagen kunt u overal uw ijs verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ijswagen op een feest, evenement, festival, markt of op het strand. 
  • Een ijsje is snel gemaakt. U kunt er dus snel veel verkopen. 
  • U speelt in op de vraag van mensen op de warme zomerdagen, of het hongergevoel. Zij zullen blij zijn dat u er staat!
  • Uitbreiding van uw horecazaak/onderneming. U verhoogt hiermee gemakkelijk de omzet.
  • De ijswagen kan naar eigen wensen worden gemaakt, zodat u als eerst tevreden bent! 

Waarom Multiwagon?
De visie van Multiwagon is dat u niet alleen uw product of dienst verkoopt, u verkoopt ook een beleving, sfeer en ervaring. Daar helpen wij van Multiwagon u maar al te graag bij.

Bij Multiwagon staat flexibiliteit in combinatie met maatwerk hoog in het vaandel. Wij snappen namelijk dat elke behoefte anders is. Daardoor werken wij slechts met de allerbeste partners om voor u het beste product te realiseren.

Door onze jarenlange ervaring kunnen al onze experts u voorzien van de beste tips en antwoorden voor al uw specifieke wensen en eisen. We denken graag met u mee en kijken uitsluitend naar mogelijkheden.

Doordat wij een gehele beleving verkopen stopt onze aandacht niet na de fysieke aankoop. Na aflevering leggen wij u alles uit over het gebruik en transport. Heeft u naderhand nog vragen, zijn er toch nog aanpassingen nodig of zoekt u een goede onderhoudspartner? Dan staat ons serviceteam voor u klaar.

Voor Multiwagon is niks te gek. Bij ons is er keuze uit meer dan tweehonderd kleuren, extra toevoegingen en persoonlijke aanpassingen.

Ook met betrekking tot het financiële aspect denken wij graag met u mee. Zou u graag een ijswagen willen kopen maar weet u niet zeker of u alle kosten van de ijswagen in één keer kunt dekken? Ook dat is geen probleem bij ons. Zo bieden wij de mogelijkheid voor Financial Lease en Full Operational Lease

Wat u ook mobiel wil verkopen, promoten of presenteren, er is altijd wel een Multiwagon die bij uw business past. Wij hebben een groot assortiment aan (food)trailers, bars, trolley’s, Etuks, barbecues en (food)containers. Bekijk hier ons gehele assortiment.

Enthousiast geworden maar heeft u nog wat vragen? Dat snappen wij! Twijfel niet om contact met ons op te nemen, want samen kijken wij graag naar alle mogelijkheden voor u. ‘’Multiwagon, your mobile solution’.

Deel dit bericht