Ijskar beginnen

Ijswagen beginnen
De zomer staat voor de deur, de zon begint weer te schijnen en mensen krijgen weer zin in ijs. Een ideaal moment voor u om in te springen op deze vraag! Maar hoe begint u een ijskraam, en wat heeft u hier allemaal voor nodig? In deze blog vindt u dan ook alles wat u zal helpen om een succesvolle ijskar te beginnen.

De geschiedenis van ijs

De geschiedenis van ijs gaat terug tot aan de tijd van de Romeinen. Hier sprak men voor het eerst over een sorbet, en werd voor het eerst ijs geserveerd met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit. De Siciliaanse poelier Ruggeri zette roomijs op de kaart. Hij won een roemrijke wedstrijd van Catharina de’ Medici (toen der tijd de koningin van Frankrijk) met een creatie van “een bevroren zoetigheidje”. Hij werd meteen bekend en alle grote vorstenhoven wilden dat hij over de vloer kwam om dit gerecht te maken. Wordt u de nieuwe Ruggeri door met uw eigen ijskraam te beginnen?

Ijskar beginnen? Hier moet u op letten

Stelt u uzelf eerst een paar vragen voordat u een ijskar start. Waar staat uw onderneming voor? Wat wilt u bereiken met uw ijskraam beginnen? Deze vragen kunt u verwerken in uw ondernemersplan. Dit plan zorgt ervoor dat u voor uzelf duidelijkheid krijgt, en over dingen na gaat denken waar u in eerste instantie niet direct bij stil hebt gestaan. Dit voorkomt onduidelijkheid bij u, leidt wellicht tot nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat u gericht opzoek gaat in onze showroom naar een ijswagen die bij uw wensen en behoeften past. Hierbij ondersteunen en adviseren onze experts u graag!  Verwachting van de omzet. U kunt natuurlijk het hele jaar open zijn omdat u een mobiele ijskraam gaat beginnen. Echter is de vraag niet altijd even groot. Maak voor uzelf dan ook de keuze wanneer u begint met uw ijskar en in welke periode u actief gebruik maakt van uw ijskar. Ook zult u een onderscheid moeten maken tussen het laagseizoen, voor- en naseizoen en het hoofdseizoen. Realistisch is om voor te nemen dat u gemiddeld per klant 1,5 bolletje ijs verkoopt. Bereken vervolgens aan de hand hiervan wat uw omzet per week, maand en jaar zal zijn. Zo heeft u een schatting van uw verwachte jaaromzet. Helaas kunt u met een ijskraam niet overal staan zonder de benodigde vergunningen. Hierbij kunt u denken aan de voedselveiligheid & hygiëne eisen die u kunt opvragen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een HACCP-plan, een standplaatsvergunning en, indien van toepassing op uw concept, een drankvergunning. Ook hiervoor staan onze experts voor u klaar. Meer weten? Foodtruck vergunningen in Nederland Foodtruck vergunningen in België

Benodigdheden ijskar beginnen

Om een goede mobiele ijskar te beginnen heeft u verschillende dingen nodig. Denk hierbij aan werkbanken, opbergvakken, verlichting, een presentatieplank waar u de ijsjes op uit serveert, een vitrine voor het schepijs, een vriezer, een koelkast, meerdere ijsbakken en een spoelbak voor de ijslepels. Zorg ervoor dat deze spullen aanwezig zijn, als u uw ijskar begint. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten is de ijswagen belangrijk. Door de buitenkant bijvoorbeeld te laten wrappen met uw logo, of te laten spuiten in uw favoriete/bedrijfskleur. Naast de buitenkant is ook de binnenkant volledig aan te passen naar eigen wens. Onze experts helpen u graag om uw droom ijskraam te beginnen!

Voordelen van een ijskraam beginnen

Tijdens verschillende seizoenen kunt u inspelen op de vraag van uw doelgroep. Een ijskraam is makkelijk te verplaatsen, en u kunt hierdoor gemakkelijk naar de potentiële klanten toe. Een aantal voordelen vindt u hieronder:
  • Ijs heeft een ontzettend brede doelgroep.
  • U kunt direct beginnen met de verkoop van ijs uit uw ijswagen.
  • Door de mobiliteit van de ijskraam kunt u overal uw ijs verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ijskar op een feest, evenement, festival, markt of op het strand. 
  • Een ijsje is snel gemaakt. U kunt er dus snel veel verkopen. 
  • U speelt in op de vraag van mensen op de warme zomerdagen, of het hongergevoel. Zij zullen blij zijn dat u er staat!
  • Uitbreiding van uw horecazaak/onderneming. U verhoogt hiermee gemakkelijk de omzet.
  • De ijskar kan naar eigen wensen worden gemaakt.

5 tips ijskar beginnen

1. Vanaf de start gestructureerd blijven

Hiervoor moet u beginnen bij het begin, en er voor zorgen dat u een ondernemersplan opstelt. Dit klinkt misschien logisch, maar wordt toch nog vaak vergeten. Dit terwijl het veel onduidelijkheid wegneemt en u een overzicht geeft van uw ondernemersvaardigheden, doelen, uw positie in de markt en de haalbaarheid van uw idee.

2. Kijk goed naar de kosten en baten

Bij het runnen van een mobiele ijskar moet u rekening houden met verschillende kosten. Denk hierbij aan de kosten van een vergunning voor een standplaats, benzine, inventaris, de kosten van de hoorntjes, de kosten voor een bolletje ijs, de kosten van de mobiele ijskar zelf en de kosten voor personeel (mocht dit nodig zijn).

3. Aantrekkelijke verkooppunten

Omdat uw ijskraam mobiel is, kunt u op bijna iedere plek staan en er ook voor kiezen om door het hele land te trekken met uw nieuwe ijskraam. Bij punt 1 werd het al even genoemd, maar hou rekening met verschillende kosten welke komen kijken bij een mobiele ijswagen. Ga dus eerst op zoek naar drukbezochte plekken in de omgeving! Kijk wel goed naar of u een vergunning nodig heeft voor die locatie.

4. Zorg voor een variërend aanbod

Het is voor u als mobiel ijsbedrijf van essentieel belang om verschillende smaken te verkopen, om zo aan de verschillende smaken van uw klanten te voldoen. Het is namelijk als klant erg onaangenaam om niet de smaak te vinden waar je van houdt. Zorg er dus voor dat u de standaard smaken heeft, maar kies ook enkele verrassende smaken uit. Zo zijn de klanten altijd tevreden en daarnaast onderscheidt u uzelf ook nog eens van de concurrentie! Zo beleven de klanten iets unieks, en bent u niet ‘zomaar een ijssalon’.

Waarom Multiwagon?

De visie van Multiwagon is dat u niet alleen uw product of dienst verkoopt, u verkoopt ook een beleving, sfeer en ervaring. Daar helpen wij van Multiwagon u maar al te graag bij. Flexibiliteit in combinatie met maatwerk staat hoog in het vaandel. Wij snappen namelijk dat elke behoefte anders is. Daardoor werken wij slechts met de allerbeste partners om voor u het beste product te realiseren. Door onze jarenlange ervaring kunnen al onze experts u voorzien van de beste tips en antwoorden voor uw ijskraam beginnen. We denken graag met u mee en kijken uitsluitend naar mogelijkheden. Voor Multiwagon is niks te gek. Bij ons is er keuze uit meer dan tweehonderd kleuren, extra toevoegingen en persoonlijke aanpassingen. Ook met betrekking tot het financiële aspect denken wij graag met u mee. Zou u graag een ijskraam willen kopen maar weet u niet zeker of u alle kosten van de ijswagen in één keer kunt dekken? Ook dat is geen probleem bij ons. Zo bieden wij u de mogelijkheid voor Financial Lease Enthousiast geworden maar heeft u nog wat vragen? Dat snappen wij! Twijfel niet om contact met ons op te nemen, want samen kijken wij graag naar alle mogelijkheden voor u. ‘Multiwagon, your mobile solution’.

Meer blogs?

Foodtruck beginnen? Zo doet u dat Wat kost een foodtruck? Werken in een foodtruck

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het u makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts! IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer Koffiewagen – Een mobiele baristawagen Mobiele bar – Ideaal voor op uw terras

Deel dit bericht