Hoe onderhoud ik mijn Multiwagon? 

Hoe ga ik om met mijn Multiwagon

Op onze website heb je wellicht al gelezen dat Multiwagon graag voor je klaarstaat met uitgebreide service, zoals het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het regelen van de juiste apparatuur. We adviseren dan ook om jaarlijks met jouw Multiwagon langs te komen voor een onderhoudsbeurt. Toch is het verstandig om zelf ook aandacht te schenken aan onderhoud en reiniging, zoals je dat bijvoorbeeld ook met je auto, aanhanger of fiets doet. In dit artikel geven we daarom enkele tips, zodat je er zelf al voor kunt zorgen dat jouw Multiwagon zo lang mogelijk meegaat.

Navigeer naar:

Algemene onderhoudsklussen

Bandenspanning en profiel

Allereerst is het belangrijk dat je omkijkt naar je banden. Aangeraden wordt om regelmatig de druk van de banden te controleren: als de banden onder te lage druk staan slijten ze sneller, maar als de druk te hoog is kunnen de banden ‘ontploffen’. Controleer daarom maandelijks de bandenspanning van jouw Multiwagon. Dit kan simpelweg bij de meeste tankstations. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de banden te vervangen als dit nodig is. Houd de profieldiepte van je banden in de gaten en vervang ze tijdig als dat nodig is.

Schoonmaken

Houd daarnaast jouw Multiwagon schoon. Viezigheid en vocht zijn funest voor jouw Multiwagon. Dit kan op lange termijn problemen veroorzaken. Let wel goed op met welk schoonmaakmiddel je jouw Multiwagon schoonmaakt. Voor de meeste onderdelen is een schoonmaakmiddel zoals Dreft te hardnekkig. Je kunt voor de binnenkant van de trailer rvs schoonmaakmiddel gebruiken en voor de buitenkant auto schoonmaakmiddel.

Niet alleen jouw Multiwagon moet schoongehouden worden, ook de rubbers van jouw Multiwagon zijn zeer belangrijk. Dit kan met een rubberspray of zuurvrije siliconenspray. Spuit de spray op een doek en breng het met de doek aan op de rubbers. Dit is belangrijk voor de levensduur van de rubbers, en zeker aan te raden voor een periode van vrieskou. De kogelkoppeling heeft ook extra aandacht nodig: de kogelpan, draaipunten en de lagers kun je het beste invetten en oliën. Om de vorming van witte roest te voorkomen, kun je de Multiwagon het beste parkeren in een ruimte met voldoende luchtcirculatie. Na ritten in de winter dien je de thermisch verzinkte oppervlakken te reinigen met schoon water, zodat de kans op roest zo klein mogelijk is.

Voedselwaar uit de Multiwagon

Het is natuurlijk belangrijk om voedselwaar uit de Multiwagon te halen. Veel mensen denken er nog wel aan om al het niet-houdbare eten uit de Multiwagon te halen, maar haal jij ook houdbaar eten uit de Multiwagon? Het kan namelijk zijn dat ongedierte zijn weg naar binnen vindt en dit op gaat eten.

Gas afsluiten

Wanneer je jouw Multiwagon niet gebruikt, is het uiteraard belangrijk dat je jouw gas afsluit. Sluit je gasflessen af en haal deze uit de Multiwagon. Als er dan onverhoopt brand uitbreekt, vormen deze in ieder geval geen gevaar. Zet de gasflessen neer in je schuur. Controleer gelijk of de gasslang nog intact is.

Kapot onderdeel

Wanneer een onderdeel van de Multiwagon onverhoopt kapot gaat, ga dan alsjeblieft niet zelf aan de slag met het vervangen daarvan. Zeker wanneer je nog te maken hebt met een garantietermijn, is het namelijk verstandig om alleen gebruik te maken van originele onderdelen, die echt gemaakt zijn door de fabrikant zelf en bedoeld zijn voor jouw specifieke Multiwagon.

Multiwagon winterklaar maken

Naast het reguliere onderhoud is het ook noodzakelijk om je Multiwagon winterklaar te maken. Zo loop je in de winter niet tegen problemen aan. Allereerst zijn dan natuurlijk de bovenstaande punten alsnog belangrijk. Controleer zeker de bandenspanning en besteed aandacht aan het goed schoonmaken van je Multiwagon.

Water uit de leidingen halen

Haal al het water uit de leidingen van je Multiwagon. Water wat in je leidingen blijft zitten, kan bevriezen bij vrieskou. Leeg het waterreservoir en zet alle kranen open zodat deze leeg kunnen lopen. Spoel daarna je leidingen door met speciaal schoonmaakmiddel. Denk hierbij ook even aan het reinigen van de afvoerslang en vuilwatertank.

Jaarlijkse onderhoudsbeurt

Als je alle bovenstaande punten toepast, ga je goed voorbereid de weg op om de lekkerste gerechten en drankjes te serveren. Natuurlijk raden wij nog steeds aan om jaarlijks je Multiwagon te laten onderhouden door onze monteurs. Neem gerust contact met ons op voor een onderhoudsbeurt. 

Meer weten?

Onderhoudsbeurt aanvragen

Welke vergunningen heb je nodig voor jouw foodtruck in Nederland?

Mag ik zomaar overal staan met mijn Multiwagon?

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het je makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Mobiele bar – Ideaal voor op uw terras

Deel dit bericht