Hoe onderhoud ik mijn Multiwagon? 

Hoe ga ik om met mijn Multiwagon

Op onze website heeft u wellicht al gelezen dat Multiwagon graag voor u klaarstaat met uitgebreide service, zoals het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het regelen van de juiste apparatuur. Wij adviseren dan ook om jaarlijks met uw Multiwagon langs te komen voor een onderhoudsbeurt. Toch is het verstandig om zelf ook aandacht te schenken aan onderhoud en reiniging, zoals u dat bijvoorbeeld ook met uw auto, aanhanger of fiets doet. In dit artikel geven we daarom enkele tips, zodat u er zelf al voor kunt zorgen dat uw Multiwagon zo lang mogelijk meegaat.

Navigeer naar:

Algemene onderhoudsklussen

Bandenspanning en profiel

Allereerst is het belangrijk dat u omkijkt naar uw banden. Aangeraden wordt om regelmatig de druk van de banden te controleren: als de banden onder te lage druk staan slijten ze sneller, maar als de druk te hoog is kunnen de banden ‘ontploffen’. Controleer daarom maandelijks de bandenspanning van uw Multiwagon. Dit kan simpelweg bij de meeste tankstations. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de banden te vervangen als dit nodig is. Houdt de profieldiepte van uw banden in de gaten, en vervang uw banden tijdig als dit nodig is.

Schoonmaken

Houd daarnaast uw Multiwagon schoon. Viezigheid en vocht is funest voor uw Multiwagon. Dit kan op lange termijn problemen veroorzaken. Let wel goed op met welk schoonmaakmiddel u uw Multiwagon schoonmaakt. Voor de meeste onderdelen is een schoonmaakmiddel zoals Dreft te hardnekkig. U kunt voor de binnenkant van de trailer rvs schoonmaakmiddel gebruiken en voor de buitenkant auto schoonmaakmiddel. 

Niet alleen uw Multiwagon moet schoongehouden worden, ook de rubbers van uw Multiwagon zijn zeer belangrijk. Dit kan met een rubberspray of zuurvrije siliconenspray. Spuit de spray op een doek en breng het met de doek aan op de rubbers. Dit is belangrijk voor de levensduur van de rubbers, en zeker aan te raden voor een periode van vrieskou. De kogelkoppeling heeft ook extra aandacht nodig: de kogelpan, draaipunten en de lagers kunt u het beste invetten en oliën. Om de vorming van witte roest te voorkomen, kunt u de Multiwagon het beste parkeren in een ruimte met voldoende luchtcirculatie. Na ritten in de winter dient u de thermisch verzinkte oppervlakken te reinigen met schoon water, zodat de kans op roest zo klein mogelijk is.

Voedselwaar uit de Multiwagon

Het is natuurlijk belangrijk om voedselwaar uit de Multiwagon te halen. Veel mensen denken er nog wel aan om al het niet-houdbare eten uit de Multiwagon te halen, maar haalt u ook houdbaar eten uit de Multiwagon? Het kan namelijk zijn dat ongedierte zijn weg naar binnen vindt en dit op gaat eten.

Gas afsluiten

Wanneer u uw Multiwagon niet gebruikt, is het uiteraard belangrijk dat u uw gas afsluit. Sluit uw gasflessen af en haal deze uit de Multiwagon. Als er dan onverhoopt brand uitbreekt, vormen deze in ieder geval geen gevaar. Zet de gasflessen neer in uw schuur. Controleer gelijk of de gasslang nog intact is.

Kapot onderdeel

Wanneer een onderdeel van de Multiwagon onverhoopt kapot gaat, ga dan alstublieft niet zelf aan de slag met het vervangen daarvan. Zeker wanneer u nog te maken hebt met een garantietermijn, is het namelijk verstandig om alleen gebruik te maken van originele onderdelen, die echt gemaakt zijn door de fabrikant zelf en bedoeld zijn voor uw specifieke Multiwagon.

Multiwagon winterklaar maken

Naast het reguliere onderhoud is het ook noodzakelijk om uw Multiwagon winterklaar te maken. Zo loopt u in de winter niet tegen problemen aan. Allereerst zijn dan natuurlijk de bovenstaande punten alsnog belangrijk. Controleer zeker de bandenspanning en besteed aandacht aan het goed schoonmaken van uw Multiwagon. 

Water uit de leidingen halen

Haal al het water uit de leidingen van uw Multiwagon. Water wat in uw leidingen blijft zitten, kan bevriezen bij vrieskou. Leeg het waterreservoir en zet alle kranen open zodat deze leeg kunnen lopen. Spoel daarna uw leidingen door met speciaal schoonmaakmiddel. Denk hierbij ook even aan het reinigen van de afvoerslang en vuilwatertank.

Jaarlijkse onderhoudsbeurt

Als u alle bovenstaande punten toepast, gaat u goed voorbereid de weg op om de lekkerste gerechten en drankjes te serveren. Natuurlijk raden wij nog steeds aan om jaarlijks uw Multiwagon te laten onderhouden door onze monteurs. Neem gerust contact met ons op voor een onderhoudsbeurt. 

Meer weten?

Onderhoudsbeurt aanvragen

Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in Nederland?

Mag ik zomaar overal staan met mijn Multiwagon?

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het u makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Mobiele bar – Ideaal voor op uw terras

Deel dit bericht