Hoe ga ik om met mijn multiwagon?

Hoe ga ik om met mijn multiwagon?

Hoe ga ik om met mijn Multiwagon

Op onze website heeft u wellicht al gelezen dat Multiwagon graag voor u klaarstaat met uitgebreide service, zoals het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het regelen van de juiste apparatuur. Toch is het verstandig om zelf ook aandacht te schenken aan onderhoud en reiniging, zoals u dat bijvoorbeeld ook met uw auto, aanhanger of fiets doet. In dit artikel geven we daarom enkele tips, zodat u er zelf al voor kunt zorgen dat uw multiwagon zo lang mogelijk meegaat.

Belangrijke controles

Bij de multiwagon is het belangrijk dat u regelmatig een aantal controles uitvoert, om ervan verzekerd te zijn dat u veilig de weg op gaat. Soms kunt u de controle zelf doen, soms is het handiger om dit door een professional te laten doen.
Aangeraden wordt om regelmatig de druk van de banden te controleren: als de banden onder te lage druk staan slijten ze sneller, maar als de druk te hoog is kunnen de banden zelfs ‘ontploffen’. Bij normaal gebruik slijten uw banden echter ook, daarom is het verstandig om alle banden iedere vijf jaar te vernieuwen.
Ook de rollagers moeten worden gecontroleerd, ons advies is om deze jaarlijks te laten nakijken. Tussendoor kunt u zelf al in de gaten houden of alles nog stevig op z’n plek zit. Dit doet u op de volgende manier: krik de multiwagon op, en schud met beide handen aan het wiel. Voelt u speling, dan is het direct tijd om een professionele monteur in te schakelen.  
Overige tips voor controles:

  • Controleer regelmatig of de verlichting goed werkt;
  • Check na het vastkoppelen of de kogelkoppeling goed op de trekhaak van de trekauto zit.

Onderdelen

Wanneer een onderdeel van de multiwagon onverhoopt kapot gaat, ga dan alstublieft niet zelf aan de slag met het vervangen ervan. Zeker wanneer u nog te maken hebt met een garantietermijn, is het namelijk verstandig om alleen gebruik te maken van originele onderdelen, die echt gemaakt zijn door de fabrikant zelf en bedoeld zijn voor uw specifieke multiwagon.

Schoonmaken

Het schoonhouden van de multiwagon is aan de buitenkant vrij simpel. Regelmatig reinigen met warm water en een geschikt reinigingsmiddel is voldoende. De kogelkoppeling heeft echter andere aandacht nodig: de kogelpan, draaipunten en de lagers kunt u het beste invetten en oliën. Om de vorming van witte roest te voorkomen, kunt u de multiwagon het beste parkeren in een ruimte met voldoende luchtcirculatie. Na ritten in de winter dient u de thermisch verzinkte oppervlakken te reinigen met schoon water, zodat de kans op roest zo klein mogelijk is.

Meer blogs?

Werken in een foodtruck

Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in Nederland?

Mag ik zomaar overal staan met mijn multiwagon?

Deel dit bericht