Frietkraam beginnen

frietkraam
Er zijn nog wel eens wat discussies over: is het nou patat, friet of zelfs aardappelstokjes? Er wordt gezegd dat de verschillende benamingen te maken hebben met de plek waar je in Nederland vandaan komt. Boven de rivieren wordt veelal ‘patat’ gebruikt terwijl de zuiderlingen liever over ‘friet’ spreken. Eén ding hebben we wel met elkaar gemeen: er moet altijd een lekkere dikke klodder saus mee gepaard gaan. Waar de ene kiest voor een bescheiden bakje met een klassieke dot mayonaise, gaat de ander voor een flinke zak ‘oorlog’ waarbij je tot aan je polsen onder de satésaus zit (of was het nou pindasaus?) Alhoewel menig huishouden wel over een frituurpan of airfryer beschikt, gaat er wat ons betreft niks boven een frietje geserveerd vanuit een originele frietkraam. Het mooie van de friet concepten van Multiwagon is, dat deze op wielen staat. Daardoor is hij gemakkelijk te verplaatsen naar de door u gewenste locatie. Of dit nou op het strand is, een verjaardag, een straatfeest, een festival of een afstudeer partij, een frietkraam beginnen zal een hit zijn.

Ik wil een frietkraam beginnen, waar moet ik op letten?

 • Het klinkt misschien voor de hand liggend maar begin bij het begin. Vaak staan geïnteresseerde bij ons in de showroom en worden ze overdonderd door ons aanbod. Ze weten opeens niet meer welk model hun voorkeur had en zijn plots hun enkele vragen vergeten. Natuurlijk vinden wij het altijd gezellig om u te ontvangen op locatie maar het is wel zo fijn (vooral voor uzelf) als u gericht kunt kijken en vragen kunt stellen. Stel uzelf de vragen: ‘waar sta ik voor’ en ‘wat wil ik bereiken met mijn (food)truck’?
 • Schrijf dit op in een ondernemingsplan. Wellicht niet het leukste deel van ondernemen maar minstens zo van belang als u een frietkraam begint. U gaat namelijk nadenken over zaken waar u in eerste instantie niet bij stil heeft gestaan maar die wel degelijk belangrijk zijn. Het zou zelfs nog voor nieuwe inzichten kunnen zorgen.
 • Bepaal en omschrijf daarna uw doelgroep helder en concreet. Dit zullen namelijk uiteindelijk de mensen worden die gaan zorgen voor uw omzet(verhoging). Wie zijn mijn potentiële klanten? Waar komen ze vandaan? Waar liggen hun behoeften? En op welke manier kan mijn product of dienst deze behoeften vervullen?
 • Neem het zekere voor het onzekere en sluit een goede verzekering af. Daarbij doelen we niet alleen op verzekeringen die uw Multiwagon en de inboedel dekt maar ook een verzekeringen die te maken heeft met u als eigenaar. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes.
 • Vraag op tijd de juiste vergunningen aan. Denk hierbij aan de voedselveiligheid & hygiëne eisen die u kan navragen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een HACCP plan, een standplaatsvergunning en, indien van toepassing op uw frietkraam beginnen, een drankvergunning. Ook hiervoor staan onze experts voor u klaar. 
Welke vergunningen u nodig heeft in Nederland. Welke vergunningen u nodig heeft in België.

Voordelen eigen frietkraam beginnen

 • Op locatie de lekkerste frieten en snacks verzorgen;
 • Verkoop van een product die door een brede doelgroep wordt geadoreerd;
 • Zorgt voor een speciale, unieke sfeer;
 • Op maat gemaakt dus volledig naar uw wensen en behoeften;
 • Eventueel ter uitbreiding van uw snackbar;
 • Hogere doorloopsnelheid;
 • Hogere klanttevredenheid;
 • Verhoging van de omzet.
Wat u ook mobiel wil verkopen, promoten of presenteren, er is altijd wel een Multiwagon die bij uw business past. Wij hebben een groot assortiment aan (food)trailers, bars, trolley’s, Etuks, barbecues en (food)containers. Bekijk hier ons gehele assortiment. Enthousiast geworden maar heeft u nog wat vragen? Dat snappen wij! Twijfel niet om contact met ons op te nemen want samen kijken wij graag naar alle mogelijkheden voor u. ‘Multiwagon, your mobile solution’.

Meer weten?

Frietwagen kopen → Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in Nederland? → Hoe onderhoud ik mijn Multiwagon?

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het u makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts! IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer Koffiewagen –Een mobiele baristabar Mobiele cocktailbar – Shake gemakkelijk uw cocktails

Deel dit bericht