Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in Nederland?

Een foodtruck beginnen in Nederland? Dan zijn er een aantal vergunning die u in bezit moet hebben. In deze blog benoemen we elke vergunning die u nodig heeft in Nederland voordat u kunt beginnen met het verkopen van uw producten vanuit een foodtruck. 

Voedsel- en Warenautoriteit

Voordat u een foodtruck kan beginnen dient u contact op te nemen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). U dient de NVWA te vragen naar de voedselveiligheid & hygiëne eisen die van toepassing zijn voor het soort bedrijf dat u zult starten, denk aan certificaten en opleidingen. Op deze pagina van het NVWA vind u meer informatie over de eventuele registratie van uw bedrijf.

HACCP

Het HACCP-plan is een voedselveiligheidssysteem. Elk bedrijf dat voedsel verkoopt, bereidt of bewerkt moet nagaan welke onderdelen in het bereidingsprocess bedreigend kunnen zijn voor de gezondheid. Wanneer er onderdelen zijn die een risico kunnen zijn voor de gezondheid dienen deze in de gaten gehouden te worden. Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP plan op te stellen. Meer weten over het HACCP-plan?

Drankvergunning

Indien u alcohol besluit te verkopen vanuit uw foodtruck dient u een drankvergunning in uw bezit te hebben. Wanneer u in het bezit bent van een drankvergunning dient u ook een Diploma van Sociale Hygiëne te hebben. Volgens de alcoholwet is deze verklaring verplicht voor de eigenaren van organisaties die alcohol verkopen of schenken. Wanneer u bent geslaagd voor het examen SVH Sociale Hygiëne ontvangt u het SVH Diploma Sociale Hygiëne. 

Standplaatsvergunning

Op het moment dat u eten of goederen wilt verkopen vanuit een kraam of wagen op een standplaats of openbare weg dient u een standplaatsvergunning te hebben. Deze vraagt u aan bij de gemeente waar u met de kraam of wagen wilt staan. Bij een aantal gemeenten betaalt u naast de standplaatsvergunning ook een precariobelasting. Er zijn ook gemeenten die deze kosten opnemen in de kosten voor de standplaatsvergunning. In een aantal gemeenten dient u naast de standplaatsvergunning ook een ventvergunning te bezitten. 

Als u nog vragen heeft met betrekking tot vergunningen zijn onze experts uiteraard bereidt u te helpen! Vraag onze experts om hulp.Meer blogs?Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in België?Werken in een foodtruckWat kost een foodtruck?

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het u makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Bierwagen – Tap gemakkelijk uw biertjes

Deel dit bericht