Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in België?

foodtruck vergunningen belgie

Bent u van plan om een foodtruck te beginnen in België? Dan dient u in het bezit te zijn van een aantal vergunningen. In deze blog zetten wij de verschillende vergunningen op een rijtje voor u.

Standplaatsvergunning

Wanneer u wilt verkopen op een openbare plek of standplaats dient u in het bezit te zijn van een standplaatsvergunning. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente en geeft u alleen toestemming om te verkopen binnen deze gemeente. De kosten van de vergunning verschillen per gemeente. Wanneer u binnen een andere gemeente besluit te verkopen dient u opnieuw een standplaatsvergunning aan te vragen. 

Eetwaren vergunning

Wanneer uw bedrijf in aanraking komt met voeding zult u een eetwarenvergunning moeten aanvragen. Jaarlijks moet uw onderneming ook een taks betalen aan het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Het FAVV zal ook tweemaal een inspectie doen bij uw onderneming. Na de eerste inspectie bent u in het bezit van een voorlopige eetwarenvergunning. De tweede inspectie zal 3 tot 6 maanden na de eerste inspectie plaatsvinden op een willekeurig moment. Meer informatie vindt u op de website van de FAVV.

Milieuvergunning

U dient een milieuvergunning aan te vragen in verband met de uitrusting van uw foodtruck. Denk aan ovens, koelcellen en afzuigkappen. Dit dient u te doen bij uw gemeente. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de stedenbouwkundige dienst van deze gemeente.

Als u nog vragen heeft met betrekking tot vergunningen zijn onze experts uiteraard bereidt u te helpen! Vraag onze experts om hulp.Meer blogs?Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in Nederland?Werken in een foodtruckWat kost een foodtruck?

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het u makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Bierwagen – Tap gemakkelijk uw biertjes

Deel dit bericht