fbpx

Welke vergunningen heb je nodig voor jouw foodtruck in België?

foodtruck vergunningen belgie

Ben je van plan om een foodtruck te beginnen in België? Dan dien je in het bezit te zijn van een aantal vergunningen. In deze blog zetten wij de verschillende vergunningen op een rijtje voor jou.

Standplaatsvergunning

Wanneer je wilt verkopen op een openbare plek of standplaats, dien je in het bezit te zijn van een standplaatsvergunning. Deze kun je aanvragen bij jouw gemeente en geeft je alleen toestemming om te verkopen binnen deze gemeente. De kosten van de vergunning verschillen per gemeente. Wanneer je binnen een andere gemeente besluit te verkopen, dien je opnieuw een standplaatsvergunning aan te vragen.

Eetwaren vergunning

Wanneer je bedrijf in aanraking komt met voeding, dien je een eetwarenvergunning aan te vragen. Jaarlijks moet jouw onderneming ook een taks betalen aan het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Het FAVV zal ook tweemaal een inspectie doen bij jouw onderneming. Na de eerste inspectie ben je in het bezit van een voorlopige eetwarenvergunning. De tweede inspectie zal 3 tot 6 maanden na de eerste inspectie plaatsvinden op een willekeurig moment. Meer informatie vind je op de website van de FAVV.

Milieuvergunning

Je dient een milieuvergunning aan te vragen in verband met de uitrusting van je foodtruck. Denk aan ovens, koelcellen en afzuigkappen. Dit dien je te doen bij jouw gemeente. Meer informatie kun je verkrijgen bij de stedenbouwkundige dienst van deze gemeente.

Meer weten over onze concepten?

Onze modellen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken. Om het je makkelijk te maken hebben wij compleet ingerichte concepten samengesteld. Alle kant-en-klare concepten zijn standaard ingericht met een uitrusting en apparatuur die perfect bij het desbetreffende concept past. Friet verkopen zonder frituurpan of een biertje tappen zonder tap is natuurlijk niet mogelijk. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd mogelijk in overleg met onze experts!

IJswagen – Schep de lekkerste ijsjes in de zomer

Frietwagen – Wie lust er nou geen frietje?

Bierwagen – Tap gemakkelijk jouw biertjes

Deel dit bericht