Foodtruck beginnen? Zo doet u dat

Wilt u uw eigen foodtruck beginnen? Wij geven u graag wat tips, zodat het traject van idee tot uitvoering zo soepel mogelijk verloopt.  

Foodtruck beginnen, iets voor u?

Voordat u begint te brainstormen en met ideeën komt, is het goed om eerst bij uzelf na te gaan of een foodtruck beginnen wel iets voor u is. Want wat komt er zoal bij kijken? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft u een auto met trekhaak? Dit heeft u nodig om onze multiwagon te vervoeren. Een speciaal aanhangers rijbewijs (rijbewijs BE) is overigens niet nodig.
  • Heeft u in beeld wat u nodig heeft qua verzekeringen, certificaten en andere vereiste onderdelen? Zo moet bijvoorbeeld het boek ‘Hygiënecode’ verplicht bij u aanwezig zijn in de foodtruck. Deze zult u dus moeten aanschaffen.
  • Heeft u nagedacht over uw USP’s? Want wat maakt UW foodtruck nou echt onderscheidend, ten opzichte van de concurrenten?
  • Gaat u ook alcoholische dranken schenken vanuit uw foodtruck? Dan heeft u bijvoorbeeld een ‘Diploma Sociale Hygiëne’ nodig.

Heeft u overal goed over nagedacht? Vertaal dan uw idee naar een concept! Meer weten over het kopen van een foodtruck?

Van idee naar concept

Wellicht heeft u het idee om uw eigen foodtruck te beginnen. Maar hoe zet u nu dit idee om in een realistisch concept? Multiwagon helpt u graag nadenken over de mogelijkheden, waarbij we een analyse maken over de haalbaarheid van uw idee.
Het kan ook zijn dat u zelf al een (horeca)zaak heeft, of snacks of lekkernijen verkoopt in een fysieke winkel. Het concept is dan vrij voor de hand liggend. In dit geval denken wij graag mee over de mogelijkheden, om het concept zo goed mogelijk in uitvoering te brengen. Bespreek met ons welke apparatuur u nodig heeft, hoe groot uw watertank moet zijn en of een (ingebouwde) vitrine voor u interessant is om in te zetten.

Van concept naar ontwerp

Wanneer uw concept rond is, wilt u dat het ontwerp van uw multiwagon natuurlijk zo goed mogelijk aansluit bij wat u bedacht heeft. Wanneer u al een bestaande website en huisstijl heeft, is het voor u interessant om deze huisstijl door te trekken in het ontwerp van uw multiwagon. Heeft u nog geen eigen huisstijl, laat dan onze partners een voorstel voor u maken, waarin ze uw concept zo goed mogelijk vertalen naar een ontwerp van uw multiwagon. Meer weten over onze partners?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on email

Offerte aanvragen?

Inzicht krijgen in uw kostenplaatje zoals u het voor ogen heeft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Livetour aanvragen?

Wilt u een persoonlijke livetour door onze showroom waarin wij u meenemen in een van onze modellen? Vraag dan vrijblijvend een livetour aan!