Uw eigen bedrijfje promoten, tips & tricks

Wanneer u een multiwagon aanschaft om uw producten te verkopen, kan het zijn dat u een eigen bedrijfje begint. U schrijft dan een ondernemersplan, waarvan de 4 P’s een belangrijk onderdeel zijn. Eén van die 4 P’s is de P van Promotie, niet geheel onbelangrijk! Want hoe zorgt u er nou voor dat u bekend wordt? In dit blogartikel geven wij u graag wat tips & tricks.

Promotie: hier kunt u aan denken!

Promotie; een ruim begrip. U kunt hierbij denken aan online promotie, bijvoorbeeld door reclame te maken via social media of online advertenties, maar ook offline promotie is erg belangrijk. Wij geven hieronder graag wat voorbeelden.

  • Organiseer een open dag of proeverij. Zeker wanneer u nog niet zo bekend bent is dit een ideale gelegenheid om bekenden (en onbekenden) met uw bedrijf in aanraking te laten komen. Zorg hierbij voor een goede eerste indruk!
  • Laat flyers drukken en verspreid deze in de regio waar uw bedrijf zich bevindt. Ook dit is een manier om uw recent opgezette bedrijf te promoten. De flyer kunt u bijvoorbeeld ook gebruiken om de open dag die u organiseert te promoten.
  • Bedenk een ludieke actie. Een originele actie trekt vaak de aandacht van een groot publiek. Social media kanalen kunt u hiervoor uitstekend inzetten, zodat de actie ook kan worden gedeeld.
  • Laat een persbericht achter op lokale nieuwssites. Kondig aan dat u binnenkort gaat openen en nodig mensen via het persbericht hiervoor op een originele manier uit. Deze opening mogen ze echt niet missen!
  • Geef eens iets weg! U kunt ook op een handige manier gebruikmaken van uw klanten. Laat bijvoorbeeld tassen bedrukken (of iets wat met uw product of service te maken heeft) met uw naam en logo en geef deze weg, bijvoorbeeld bij een aankoop. Degenen die de tassen gebruiken maken tegelijkertijd gratis reclame voor uw bedrijf!
  • Laat de auto van uw medewerkers bestickeren. Al rijdend maakt u dan reclame voor uw nieuwe bedrijfje. Zorg er hierbij voor dat de tekst goed leesbaar is.

Maak van uw klanten ambassadeurs

De meest sterke vorm van promotie is mond-tot-mond reclame. Zorg er daarom ALTIJD voor dat uw product en service goed zijn. Handel vragen en/of klachten netjes af, behandel uw klanten met respect en geef ze de aandacht die ze nodig hebben. Een tevreden klant is immers goud waard!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on email

Offerte aanvragen?

Inzicht krijgen in uw kostenplaatje zoals u het voor ogen heeft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Livetour aanvragen?

Wilt u een persoonlijke livetour door onze showroom waarin wij u meenemen in een van onze modellen? Vraag dan vrijblijvend een livetour aan!