De koffietrailer, een slimme margepakker?

Koffie blog

Veel mensen beginnen hun dag ermee en anderen drinken het de hele dag door; een lekkere kop koffie. Gemiddeld drinken Nederlanders 8.4 kilogram gemalen koffie per jaar . Niet gek dus dat we op een vijfde plek staan als het gaat om landen met de hoogste koffieconsumptie (bron).

Een logische gedachte om een koffiebar te beginnen!
(Zie hier de tips voor het beginnen van uw eigen foodtruck.)

De koffiebar concepten van Multiwagon
Multiwagon heeft verschillende concepten waar u uw koffie vanuit kunt verkopen.

Neem bijvoorbeeld de koffie trailer. Met deze mobiele barista bar is het mogelijk om op allerlei plekken uw koffie te verkopen. Zet de koffie trailer neer op uw terras, naast uw restaurant of op verschillende plekken wanneer u van plan bent om de koffietrailer als een op zichzelf staande onderneming te gebruiken. Ook is het mogelijk om andere concepten als koffieconcept te gebruiken. 

Zo heeft u bij onze Coolrolly ook de mogelijkheid om deze te laten functioneren als mobiele koffiebar. Hiermee kunt u op drukke dagen gasten sneller voorzien van koffie en is de mobiele koffiebar uitstekend geschikt voor het stimuleren van (seizoen)verkopen, branding en catering! 

Naast de Coolrolly en de mobiele koffiebar is het ook een mogelijkheid om uw koffie te gaan verkopen vanuit de koffie tuktuk. Dit is een e-tuk en hij is volledig elektrisch! Hiermee verplaatst u zich gemakkelijk van locatie naar locatie en valt u overal op! 

 Voordelen van de koffieconcepten

  • Veel mensen drinken elke dag koffie. U speelt hiermee dan ook in op een brede doelgroep. 
  • Mobiel en te verplaatsen. U verkoopt overal waar u wil uw koffie!
  • U zorgt met een koffieconcept voor een snellere service op uw terras, in uw restaurant, etc.
  • Een bak koffie is snel gezet. Verkoop snel, verkoop veel. 
  • Elk model is klaar voor gebruik. Ga gelijk van start. 

 Wat is uw marge?
Stel uzelf voor dat u koffiebonen gaat verkopen in de koffie trailer van Multiwagon. Er zijn natuurlijk verschillende soorten koffiebonen te koop, die een verschillende smaak aan uw koffie geven. Gemiddeld betaalt u €0,09 cent per kopje, en heeft u hiervoor 7 tot 8 gram aan bonen voor nodig. Dit betekent dat u 130 koppen uit een 1 kilogram verpakking haalt, en dat resulteert in het volgende; 

Op een drukke locatie kunt u uw koffie gemakkelijk voor €2,75 verkopen (excl. 6% btw). De kostprijs van de koffiebonen zijn €0,09. Voor uw mobiele koffiebar zal u €0,03 per kopje kunnen afschrijven, en de overige kosten zullen op zijn hoogst €0,20 zijn. Dit maakt de totale kostprijs van een kop koffie €0,32. 

 De brutowinstmarge ziet er dan als volgt uit: (275-32)/275×100% = 88,36%! 

Een hele slimme margepakker dus!

Waarom Multiwagon?
De visie van Multiwagon is dat u niet alleen uw product of dienst verkoopt, u verkoopt ook een beleving, sfeer en ervaring. Daar helpen wij van Multiwagon u maar al te graag bij.

  • Bij Multiwagon staat flexibiliteit in combinatie met maatwerk hoog in het vaandel. Wij snappen namelijk dat elke behoefte anders is. Daardoor werken wij slechts met de allerbeste partners om voor u het beste product te realiseren.
  • Door onze jarenlange ervaring kunnen al onze experts u voorzien van de beste tips en antwoorden voor al uw specifieke wensen en eisen. We denken graag met u mee en kijken uitsluitend naar mogelijkheden.
  • Doordat wij een gehele beleving verkopen stopt onze aandacht niet na de fysieke aankoop. Na aflevering leggen wij u alles uit over het gebruik en transport. Heeft u naderhand nog vragen, zijn er toch nog aanpassingen nodig of zoekt u een goede onderhoudspartner? Dan staat ons serviceteam voor u klaar.
  • Voor Multiwagon is niks te gek. Bij ons is er keuze uit meer dan tweehonderd kleuren, extra toevoegingen en persoonlijke aanpassingen.
  • Ook met betrekking tot het financiële aspect denken wij graag met u mee. Zou u graag een koffiebar willen kopen maar weet u niet zeker of u alle kosten van de koffiebar in één keer kunt dekken? Ook dat is geen probleem bij ons. Zo bieden wij de mogelijkheid voor Financial Lease.

Wat u ook mobiel wil verkopen, promoten of presenteren, er is altijd wel een Multiwagon die bij uw business past. Wij hebben een groot assortiment aan (food)trailers, bars, trolley’s, Etuks, barbecues en (food)containers. Bekijk hier ons gehele assortiment.

Enthousiast geworden maar heeft u nog wat vragen? Dat snappen wij! Twijfel niet om contact met ons op te nemen, want samen kijken wij graag naar alle mogelijkheden voor u. ‘’Multiwagon, your mobile solution’

Meer weten?

Koffietrailer kopen

→ Welke vergunningen heeft u nodig voor uw foodtruck in Nederland?

→ Hoe onderhoud ik mijn Multiwagon?

Deel dit bericht